Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2015

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΒΡΩΜΗ ΚΑΙ ΜΕΛΙ


150 γρ. νιφάδες βρώμης

αλεσμένες στο μπλέντερ

110 γρ. νιφάδες βρώμης 

ολόκληρες

300 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης

2 κουταλάκια baking powder

70 γρ. βούτυρο ζαχαροπλαστικής

40 γρ. ελαιόλαδο

300 γρ. μέλι

Προαιρετικά ξύσμα πορτοκαλιού

 ή/και τριμμένη κουβερτούρα.



Εκτέλεση

Ανακατεύουμε τις νιφάδες βρώμης, το αλεύρι και το baking σε ένα
 βαθύ σκεύος.
Σε μικρή κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά λιώνουμε το βούτυρο, το 
ελαιόλαδο και το μέλι, μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα και 
χωρίς να ζεσταθεί υπερβολικά. Ανακατεύουμε το μίγμα με το αλεύρι.
  Προσθέτουμε και τα προαιρετικά υλικά.
Πλάθουμε τα μπισκότα με το χέρι (φροντίζοντας να είναι λεπτά) και

 τα τοποθετούμε σε ταψί λαμαρίνα πάνω σε μία λαδόκολλα.

Ψήνουμε στους 175 βαθμούς για περίπου 10-12 λεπτά.



Δημοσίευση σχολίου