Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

ΜΕΛΙΣΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ Η ΑΓΝΩΣΤΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ


Τι είναι η μελισσοθεραπεία 
Η μελισσοθεραπεία είναι η εφαρμογή θεραπευτικών πρωτοκόλλων, που βασίζονται στα βότανα της κυψέλης και στα αιθέρια έλαια της αρωματοφυτοθεραπείας, με σκοπό την θεραπεία και την πρόληψη παθήσεων και ασθενειών. Η μελισσοθεραπεία δεν είναι μελισσοκομία, παρόλο που ένας μελισσοθεραπευτής θα πρέπει να έχει στοιχειώδης γνώσεις μελισσοκομίας.
 Ποια η διαφορά μεταξύ μελισσοκομικών προϊόντων και μελισσοθεραπευτικών προϊόντων. 
Όλοι γνωρίζουμε, τουλάχιστον, την ύπαρξη των μελισσοκομικών προϊόντων, τα οποία είναι το μέλι, η γύρη, το κερί και ο βασιλικός πολτός. Τα μελισσοκομικά προϊόντα συλλέγονται, επεξεργάζονται και συσκευάζονται από τον μελισσοκόμο και διατείθονται σε μαγαζιά με παραδοσιακά προϊόντα και υγιεινές τροφές. Πρόσφατα, τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, οι μελισσοκόμοι συλλέγουν και πωλούν την πρόπολη, ένα προϊόν της μέλισσας που άλλοτε πέταγαν στα σκουπίδια, μιας και έχει αυξηθεί ιδιαίτερα η ζήτηση αυτής στην αγορά. Το βότανα της κυψέλης, δεν είναι απαραίτητα «μελισσοκομικά» προϊόντα, τουλάχιστον με την έννοια που έχουμε συνηθίσει, και γιαυτό καλό είναι να τα ξεχωρίζουμε. Τα βότανα της κυψέλης είναι τα εξής :

Μέλι
Γύρη
Μελισσοψωμο
• Βασιλικός Πολτός
Πρόπολη
• Κερί, κερήθρα
Δηλητήριο
Προνυμφες κηφήνων
Μέλισσες

Στα μελισσοθεραπευτικά προϊόντα εμπεριέχονται όλα τα βότανα (προϊόντα) της κυψέλης, καθώς και σκευάσματα που δημιουργούνται από τον μελετημένο συνδυασμό των βοτάνων της κυψέλης μαζί με αγνά αιθέρια έλαια φυτών με σκοπό την θεραπεία και την πρόληψη. Η κατανάλωση και η χρήση των παραπάνω βοτάνων, συχνά μπορεί να παραξενεύει, τόσο έναν ανενημέρωτο πολίτη, όσο και έναν σύγχρονο μελισσοκόμο. 

Από την μελισσοθεραπευτική προσέγγιση των βοτάνων της κυψέλης προκύπτει μια μεγάλη οικογένεια μελιών, με ιδιαίτερη και συχνά εξειδικευμένη θεραπευτική άξια η κάθε μια, που είναι οι εξής : • Μέλια διαφόρων ποικιλιών • Ακατέργαστα, άθερμα άγρια μέλια (αγριόμελα ή αφρόμελα) • Αρωματόμελα για εσωτερική λήψη  • Αρωματόμελα για εξωτερική χρήση • Προπολόμελα με ή χωρίς γύρη • Μέλι με βασιλικό πολτό ή και δηλητήριο • Κηρήθρες μελιού • Κηρήθρες προνυμφων με βασιλικό πολτό και μέλι.

Γιατί δεν γνωρίζουμε στην Ελλάδα την μελισσοθεραπεία; 
 Η μελισσοθεραπεία εφαρμόζεται συστηματικά εδώ λίγες δεκαετίες, τόσο στην κεντρική Ευρώπη, στην Βόρεια και Νότια Αμερική, στην Κούβα, στην Αυστραλία, όσο και στην Κίνα και στην Ιαπωνία, με μεγάλη επιτυχία. Η γνώση που έχει αναπτυχθεί γύρω από την μελισσοθεραπεία σε αυτές τις περιοχές του κόσμου είναι μεγάλη, ενώ ολοένα και περισσότερα πανεπιστήμια και κλινικές κλίνουν προς την έρευνα των ευεργετικών προϊόντων της μέλισσας. Η καλύτερη κλινική μελισσοθεραπείας στην Ευρώπη εδρεύει στην κοντινή μας Ρουμανία, υπό την διεύθυνση του ιατρού Dr. Stefan Stangaciu.

Στην Ελλάδα, οι εκάστοτε κυβερνήσεις δίνουν πολύ μικρή σημασία και κίνητρα για την μελισσοκομία και έχουν παντελώς μεσάνυχτα για την ύπαρξη της μελισσοθεραπείας. • πολλά από τα μελισσοθεραπευτικά σκευάσματα θεωρούνται «απαγορευμένες» ουσίες και δεν μπορούν, ούτε να παραχθούν από μελισσοκόμους, ούτε να πωληθούν νόμιμα, ούτε να εισαχθούν από άλλες χώρες. • τα πανεπιστήμια συντηρούν μια στάση εγωπάθειας και εσωστρέφειας στην έρευνα και ενδιαφέρονται μόνο για το μέλι και τις φαρμακευτικές αγωγές των μελισσών (εκεί που βλέπουν ότι υπάρχει το άμεσο...χρήμα) • οι μελισσοκόμοι είναι εντελώς ανενημέρωτοι και αδιαφορούν για την μελισσοθεραπεία, μιας και δεν θα τους ανεβάσει τα έσοδα. • οι ιατροί δεν γνωρίζουν για την μελισσοθεραπεία, και όσοι έχουν απλώς κάτι ακούσει την απορρίπτουν ακαριαία ως «κομπογιανητισμό», επικαλούμενοι την ιατρική τους αυθεντία, άσχετα με το τι συμβαίνει στον υπόλοιπο κόσμο. • οι Έλληνες πολίτες θεωρούν το μέλι ως ένα ακριβό...αντικατάστατο της φθηνής ζάχαρης, ως μια παχυντική ουσία που ανεβάζει την χοληστερίνη και το σάκχαρο και προσδίδει περιττά κιλά. 


Γιατί δεν γνωρίζουν οι Έλληνες την μελισσοθεραπεια? 
Γιατί τους συνήθισαν σε γρήγορες, εύκολες και χημικές λύσεις.
Γιατί έχουν αγαπήσει τα αντιβιοτικά και τις βιταμίνες σε χάπια περισσότερο από κάθε άλλο Ευρωπαίο.
Γιατί έχουν...θεοποιήσει τους ιατρούς και τις φαρμακευτικές εταιρίες.
Γιατί έχουν χάσει την γνώση και την σοφία των παλαιοτέρων.
Γιατί έχουν χάσει κάθε επαφή με την φύση.
• Γιατί έχουν τόσο μεγάλο εγωισμό...που πιστεύουν πως ξέρουν τα πάντα, ότι αυτά που ξέρουν είναι σωστά και είναι τα μόνα που υπάρχουν.

Λίγα από αυτά που δεν γνωρίζουμε ? 
Η Κούβα στηρίζει την ιατρική της στην φυτοθεραπεία και στην μελισσοθεραπεία ,για την ανάπτυξη της οποίας βρίσκεται σε στενή συνεργασία με την Ευρώπη (όχι την Ελλάδα). Οι Κουβανοί ιατροί, από τους καλύτερους του κόσμου, δηλώνουν ότι χρειάζονται τεχνολογικό εξοπλισμό και όχι φάρμακα.
Οι μακροβιότερες φυλές του κόσμου βασίζουν την διατροφή τους στα προϊόντα της κυψέλης.
Οι Ιάπωνες ξοδεύουν 2 δισεκατομμύρια Ευρώ ετησίως μόνο για αγορά πρόπολης από την Βραζιλία, και εμβολιάζουν τα παιδιά τους με μελισσοκεντρισμούς, αντί των κλασικών εμβολίων.
Στην Αμερική έχουν θεραπευτεί 60.000 άνθρωποι που στράφηκαν στην μελισσοθεραπεία, αφού δεν βρήκαν λύση στο πρόβλημα τους από την αλλοπαθητική ιατρική.

Ασθένειες που αντιμετωπίζονται με μελισσοθεραπεια και μελισσοβελονισμό. 
Είναι γνωστό, στον επιστημονικό χώρο του κόσμου της μέλισσας, ότι ο συνδυασμός των βοτάνων της κυψέλης, είναι δυνατόν να βοηθήσει, αν όχι να θεραπεύσει, κάθε ασθένεια του ανθρωπίνου σώματος, από την κορυφή μέχρι και τα νυχιά. Πειραματικά πρωτόκολλα έχουν εφαρμοστεί επιτυχώς σε πολλές χώρες. του κόσμου, και οι καταγεγραμμένες επιτυχίες της μελισσοθεραπειας είναι πραγματικά αμέτρητες. Είναι φοβερά αξιοπερίεργο και ταυτόχρονα συναρπαστικό το γεγονός ότι τα 9 βότανα της κυψέλης. σε συνδυασμό μεταξύ τους, άλλα και με κάποια αιθέρια έλαια, μπορούν να έχουν μεγάλο φάσμα εφαρμογών και δυνατοτήτων. Περιμένουμε με ανυπομονησία, να δούμε πρωτόκολλα συνδυασμένης μελισσοθεραπείας και φυτό-γεμμοθεραπείας και σπαγειρικής. Πιστεύω ότι αυτό θα είναι το μέλλον στην σύγχρονη θεραπευτική προσέγγιση της ανθρώπινης παθολογίας.


Πηγή: apistherapy.blogspot.

Δεν υπάρχουν σχόλια: