Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2015

ΣΑΜΟΥΣΑΔΕΣ

Υλικά
1κιλό αλεύρι
10 αυγά
Κανελογαρίφαλα
500γρ καρυδόψιχα
1 ποτήρι του νερού λάδι
μισό ποτήρι του κρασιού χυμό λεμονιού
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
μισό ποτήρι του νερού νερό
μισό ποτήρι του νερού ζάχαρη
λάδι για το τηγάνισμα
Για το σιρόπι:
μισό κιλό μέλι
Μισό κιλό ζάχαρη
1 ποτήρι του νερού νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Τρίβουμε καλά το αλεύρι με το λάδι, αφού το κάψουμε λίγο. Προσθέτουμε τα αυγά, τη σόδα διαλυμένη στο χυμό του λεμονιού και μισό νεροπότηρο ζάχαρη, λιωμένη σε ένα νεροπότηρο χλιαρό νερό. Τα ζυμώνουμε καλά, να γίνουν ζύμη μέτρια. Πλάθουμε δύο φύλλα πολύ λεπτά και πάνω στο κάθε φύλλο ρίχνουμε το καρύδι χοντροκομμένο. Τυλίγουμε με τον πλάστη το κάθε φύλλο σε ρολό, τραβάμε προσεχτικά τον πλάστη και μένει το ρολό διπλωμένο. Το κόβουμε σε λοξά κομμάτια και καρφώνουμε στο κάθε κομμάτι από ένα γαρίφαλο. Τα ψήνουμε σε αρκετό λάδι (να τα σκεπάζει) και δε σιγανή φωτιά. Ετοιμάζουμε το σιρόπι: Βάζουμε σε κατσαρόλα το μέλι , τη ζάχαρη και το νερό να βράσουν. Ρίχνουμε μέσα τους σαμουσάδες λίγους- λίγους και τους αφήνουμε για 10 λεπτά σε σιγανή φωτιά. Τους σερβίρουμε σε πιατέλα. Αν περισσέψει σιρόπι , ξαναβουτάμε τους σαμουσάδες.

Πηγή: οι συνταγές της Λωξάντρας
Δημοσίευση σχολίου