Κυριακή, 1 Νοεμβρίου 2015

ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΑΧΛΑΔΙΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ


ΥΛΙΚΑ:
150 γρ. μέλι
4 αχλάδια
1 φύλλο σφολιάτας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ένα ταψί διαμέτρου 18-20cm ρίχνουμε το μέλι και το τοποθετούμε στη φωτιά μέχρι να καραμελώσει ελαφρώς για 5-6'. Καθαρίζουμε τα αχλάδια και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Τα απλώνουμε πάνω από το καραμελωμένο μέλι και καλύπτουμε με τη σφολιάτα αφού προηγουμένως την έχουμε τρυπήσει ελαφρώς. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 30-35'. Αφήνουμε να κρυώσει 5'-10', αναποδογυρίζουμε και σερβίρουμε σκέτη ή με παγωτό.

Χρόνος Προετοιμασίας: 30

Μερίδες: 6-8


Δημοσίευση σχολίου