Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2015

ΣΠΙΤΙΚΗ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ

 
Φτιάξτε τη δική σας σπιτική μουστάρδα!

Οι κίτρινοι σπόροι μουστάρδας έχουν μια ηπιότερη γεύση από τους καφέ σπόρους , που είναι πιο καυτεροί και έχουν πιο πικάντικη γεύση. Η επόμενη συνταγή χρησιμοποιεί και κίτρινους και καφέ σπόρους, αν όμως επιθυμείτε μια ηπιότερη γεύση μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο κίτρινους. Η συνταγή αυτή είναι πολύ απλή αλλά απαιτεί μερικές ημέρες για να ολοκληρωθεί. Οι σπόροι της μουστάρδας πρέπει να βυθιστούν σε νερό και μηλόξυδο για δύο ημέρες ,για να επιτραπεί να απελευθερωθεί η γεύση τους.

Συστατικά της σπιτικής μουστάρδας

  • 1/4 κούπας καφέ σπόροι μουστάρδας
  • 1/4 κούπας κίτρινοι σπόροι μουστάρδας
  • (χρησιμοποιήστε μόνο κίτρινους σπόρους για ηπιότερη γεύση)
  • 1/2 κούπα μηλόξυδο
  • 1/2 κούπα νερό
  • 1 κουταλάκι τσαγιού μέλι
  • 1 κουταλάκι τσαγιού κουρκουμά σκόνη
  • 1 κουταλάκι τσαγιού αλάτι

Οδηγίες:
Τοποθετήστε τους σπόρους της μουστάρδας, το μηλόξυδο, και το νερό σε ένα γυάλινο μπολ.
Καλύψτε το και αφήστε το να σταθεί για περίπου δύο μέρες.
Όταν οι σπόροι της μουστάρδας βυθιστούν στο υγρό , τοποθετήστε τους μαζί με το υγρό σε ένα επεξεργαστή τροφών ή στο μπλέντερ.
Προσθέστε και τα υπόλοιπα υλικά και πολτοποιήστε τα μέχρι να δημιουργηθεί μια πάστα μουστάρδας.
Διατηρείται στο ψυγείο για 6 μήνες.
Απολαύστε αυτή τη μουστάρδα στα αγαπημένα σας πιάτα με κρεατικά και στα σάντουιτς




Δημοσίευση σχολίου