Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2015

ΚΕΚΑΚΙΑ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΝΑ





Για 12 κεκάκια ( muffins)


1¼ φλιτζάνια* αλεύρι για όλες τις χρήσεις
¼ κουταλάκι** του γλυκού αλάτι
1½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
¼ φλιτζανιού καρύδια
1 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, μαλακό
1 φλιτζάνι μέλι
1½ φλιτζάνι πουρέ μπανάνας
2 αυγά, χτυπημένα
* 1 φλιτζάνι = 237ml , **1κουταλάκι του γλυκού=5ml
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C. Τοποθετήστε τα καρύδια σε ένα ενιαίο στρώμα σε ένα φύλλο ψησίματος (λαδόκολλα) και ψήστε τα στο φούρνο για 10 λεπτά. Αφαιρέστε τα από το φούρνο, αφήστε τα να κρυώσουν. Όταν κρυώσουν αρκετά, ψιλοκόψτε τα.
2. Σε ένα μέτριο μπολ, ανακατεύετε το αλεύρι, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ, και τα καρύδια.
3. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύετε το βούτυρο και το μέλι μέχρι να γίνουν κρεμώδη.Προσθέστε τις μπανάνες και τα χτυπημένα αυγά.
4. Προσθέστε το μείγμα βουτύρου και μπανάνας στο μίγμα αλευριού και απαλά
ανακατέψτε. Τοποθετήστε κουταλιές από το μίγμα σε λαδωμένες φόρμες για muffin μεταλλικές ή σιλικόνης.
5. Ψήστε για 35-40 λεπτά.


Δημοσίευση σχολίου