Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ ΜΕ ΜΕΛΙ - ΜΕΡΟΣ 3ο

Η ΟΜΟΡΦΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΟ ΜΕΛΙ
Οι καλλονές του Χόλιγουντ έχουν για την ομορφιά τους ένα μυστικό όπλο και αυτό είναι το μέλι. Από την περιποίηση του δέρματος, την περιποίηση των μαλλιών, μερικές από τις πλέον όμορφες γυναίκες του κόσμου χρησιμοποιούν το μέλι. Η Κλεοπάτρα, τελετουργικά λουζόταν στο γάλα και το μέλι. Η βασίλισσα Άννα της Αγγλίας κράτησε τη θρυλική χαίτη της λαμπερή και ισχυρή με ένα μείγμα μελιού και ελαίων. Σήμερα, αρκετές σταρ του Χόλιγουντ χρησιμοποιούν το μέλι ως μέρος της καθημερινής ομορφιάς τους.

Γιατι το μέλι ειδικά;
Το μέλι είναι η ενυδατική κρέμα της φύσης. Είναι ένα υγραντικό, το οποίο σημαίνει ότι βοηθά στην προσέλκυση και διατήρηση της υγρασίας. Το μέλι δρα επίσης ως αντι-ερεθιστικό καθιστώντας το κατάλληλο για ευαίσθητα δέρματα . Πολλά από τα σημερινά βιομηχανικά προϊόντα ομορφιάς, όπως κρέμες, καθαριστικά και σαμπουάν χρησιμοποιούν το μέλι.
Αποκτήστε λαμπερό δέρμα όπως οι διάσημες σταρ, εξοικονομήστε χρήματα , δημιουργήστε ένα spa στο σπίτι σας με προϊόντα ομορφιάς με βάση το μέλι.
Επειδή το μέλι περιέχει φυσικά ένζυμα, βιταμίνες και ανόργανα συστατικά, το 100 τοις εκατό καθαρό μέλι είναι καλύτερο για το δέρμα. Να είστε βέβαιη να εξασφαλίσετε οτι το μέλι σας είναι όλο ανεπεξέργαστο φυσικό , από ντόπιο παραγωγό που εμπιστεύστε.

ΑΠΟΛΕΠΙΣΤΙΚΟ (SCRUB) ΣΩΜΑΤΟΣ:
1/4 φλιτζάνι αποβουτυρωμένο γάλα
2 κουταλιές της σούπας μέλι
1 κουταλιά της σούπας λάδι από κουκούτσια σταφυλιού
Ελαιόλαδο ή λάδι Canola
1 ασπράδι αυγού
1/4 φλιτζάνι φρεσκοκομμένο καφέ
2 κουταλιές της σούπας φύτρο σιταριού
Δόση για 1 έως 2 θεραπείες
Σε μπολ, συνδυάστε το βουτυρόγαλα, το μέλι, λάδι από κουκούτσια σταφυλιού και το ασπράδι αυγού και αναμείξτε καλά. Σιγά-σιγά προσθέστε τον καφέ και το φύτρο σιταριού προσέχοντας
να μην πήξει το μίγμα . Το Scrub πρέπει να είναι ομαλό και κρεμώδες, αλλά με μικρούς κόκκους απολέπισης. Αφήστε το να σταθεί. Απλώστε σε όλο το σώμα σας στο ντους ή το μπάνιο, χρησιμοποιώντας μια πετσέτα ή ένα σφουγγάρι σώματος για να βοηθήσει την απολέπιση. Ξεπλύνετε τελείως. Στεγνώστε το σώμα σας με πετσέτα και κατόπιν εφαρμόστε μια ενυδατική κρέμα. Φυλάξτε το υπόλοιπο στο ψυγείο.
ΜΑΣΚΑ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΧΑΒΑΗ ΜΕ ΜΕΛΙ:
2 κουταλιές της σούπας έγχυμα από πράσινο τσάι
1/2 ώριμη παπάγια μπορεί να υποκατασταθεί με Μάνγκο
1/2 φλιτζάνι φρέσκο ανανά, σε κύβους
2 κουταλιές της σούπας μέλι
Δόση για 2 θεραπείες
Φτιάξτε ένα έγχυμα με πράσινο τσάι σε βραστό νερό. Σουρώστε και αφήστε το να κρυώσει. Ξεφλουδίστε την παπάγια και αφαιρέστε τους σπόρους. Σε μπλέντερ ή επεξεργαστή τροφίμων, πολτοποιήστε την παπάγια και τον ανανά μέχρι να γίνουν πουρές . Ρίξτε το μίγμα σε μπολ και προσθέστε το μέλι και το πράσινο τσάι. Αναμείξτε καλά . Απλώστε στο πρόσωπο με πινέλο ή με τα δάχτυλά σας . Ξαπλώστε και ξεκουραστείτε για 10 έως 15 λεπτά. Αφαιρέστε τελείως με χλιαρό νερό και μαλακό πανί από το προσώπο. Φυλάσσεται σε καλυμμένο δοχείο στο ψυγείο για μέχρι μία εβδομάδα.
ΑΦΡΟΛΟΥΤΡΟ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΕΚΧΥΛΙΣΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ:
1 φλιτζάνι λάδι αμυγδαλέλαιο (Ελαφρύ ελαιόλαδο ή σησαμέλαιο εναλλακτικά)
1/2 φλιτζάνι μέλι
1/2 φλιτζάνι άοσμο υγρό σαπούνι
εκχύλισμα βανίλιας 1 κουταλιά της σούπας
Δόση για 4 λουτρά
Μετρήστε το λάδι σε ένα μέτριο μπολ, στη συνέχεια, με προσοχή ανακατέψτε τα υπόλοιπα υλικά μέχρι το μείγμα να είναι ομοιογενές . Ρίξτε σε ένα καθαρό πλαστικό μπουκάλι με ένα σφιχτό πώμα ή καπάκι. Ανακινήστε απαλά πριν από τη χρήση. Ρίξτε το επιθυμητό ποσό στην μπανιέρα κάτω σε
τρεχούμενο ζεστό νερό, στη συνέχεια μπείτε μέσα και απολαύστε μια μεταξένια απόδραση.
ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΟ ΜΑΛΑΚΤΙΚΟ ΜΑΛΛΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΧΑΒΑΗ:
1/2 φλιτζάνι μέλι
1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο, χρησιμοποιήστε 2 κουταλιές της σούπας για κανονικά μαλλιά
Δόση για 1 θεραπεία
Ανακατεύουμε το μέλι και το ελαιόλαδο. Εργαστείτε με μια μικρή ποσότητα μίγματος απλώστε μέσα από τα μαλλιά μέχρι να τα επικαλύψετε. Καλύψτε με ένα σκουφάκι . Αφήστε για 30 λεπτά. Αφαιρέστε το κάλυμμα και ξεπλύνετε καλά με νερό. Για ξηρά ή κανονικά μαλλιά.
ΜΑΣΚΑ ΑΠΟΛΕΠΙΣΗΣ ΜΕ ΓΛΥΚΕΙΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑ:
1 κουταλάκι του γλυκού πράσινο τσάι
2 κουταλάκια του γλυκού ανανά, σε κύβους
4 κουταλιές της σούπας πουρέ κολοκύθας
1 κουταλιά της σούπας μέλι
2 κουταλάκια του γλυκού τζελ αλόης βέρα
1/2 κουταλάκι του γλυκού ηλιέλαιο (Ελαιόλαδο ή λάδι Canola εναλλακτικά0
4 κουταλάκια του γλυκού καλαμποκάλευρο
6 σταγόνες αιθέριο έλαιο λιβάνι (προαιρετικά)
4 σταγόνες εκχύλισμα κανέλας (προαιρετικά)
Δόση για 4 θεραπείες
Ρίξτε το πράσινο τσάι σε βραστό νερό. Αφήστε το να κρυώσει. Σε μπλέντερ ή μούλτι φτιάξτε πουρέ τον ανανά και αδειάστε σε μεσαίου μεγέθους μπολ. Προσθέστε την κολοκύθα, το μέλι και την αλόη .Αναμείξτε καλά. Ανακατέψτε το ηλιέλαιο, το πράσινο τσάι και το καλαμποκάλευρο. Προσθέστε τα αιθέρια έλαια λιβάνι και κανέλα. Αναμείξτε καλά . Απλώστε μικρή ποσότητα της μάσκας κολοκύθας στα μάγουλα, στο μέτωπο, στο πηγούνι και στο λαιμό. Εφαρμόστε μασάζ με κυκλικές κινήσεις και απολεπίστε απαλά το δέρμα. Επαναλάβετε. Εφαρμόστε περισσότερο προϊόν, όπως απαιτείται. Αφήστε ένα λεπτό στρώμα μάσκας κολοκύθας στο πρόσωπο και το λαιμό για 15 έως 20 λεπτά. Ξεπλύνετε με χλιαρό ή κρύο νερό και στεγνώστε με μαλακό πανί. Ακολουθήστε εφαρμογή κατάλληλης ενυδατικής κρέμας. Αποθηκεύστε την υπόλοιπη μάσκα σε κλειστό δοχείο στο ψυγείο για μέχρι και δύο εβδομάδες.

ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΣΥΣΤΑΤΙΚΩΝ:
ΑΙΘΕΡΙΟ ΕΛΑΙΟ ΛΙΒΑΝΙ: Βοηθά στη βελτίωση για ξηρή σκασμένη ώριμη επιδερμίδα.
ΑΙΘΕΡΙΟ ΕΛΑΙΟ ΚΑΝΕΛΛΑ: έχει γίνει γνωστό για την εξάλειψη της ανάπτυξης των τυχόν βακτηριδίων στο δέρμα. Χρήσιμο για τους επιρρεπείς στην ακμή του δέρματος.
ALOE VERA: Χρησιμοποιείται για τη θεραπεία λοιμώξεων και για καταπραϋντικό εγκαυμάτων. Η aloe vera είναι ένα αντι-φλεγμονώδες που ηρεμεί και ενυδατώνει το δέρμα.
ΑΝΑΝΑΣ: Φορτωμένος με βιταμίνες και ανόργανα στοιχεία, χαλαρώνει το δέρμα, μειώνει τη φλεγμονή και φροντίζει άλλες δερματίτιδες .
ΑΜΥΓΔΑΛΕΛΑΙΟ: Τα οφέλη του αμυγδαλέλαιου προέρχονται από το γεγονός ότι είναι πλούσιο σε ανόργανα άλατα, πρωτεΐνες, φυσικές βιταμίνες (Α, Β1, Β2, Β6 και Ε) και σε πολυακόρεστα λιπαρά οξέα. Το γλυκό αμυγδαλέλαιο απορροφάται εύκολα από το δέρμα αφήνοντας το απαλό και λείο.
ΑΣΠΡΑΔΙΑ ΑΥΓΩΝ: Αποτελεσματικό καθαριστικό και μειώνει τους πόρους.
ΒΟΥΤΥΡΟΓΑΛΑ: Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ένα βαθύ καθαρισμό. Τρέφει και μαλακώνει το δέρμα.
ΕΚΧΥΛΙΣΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ:Το εκχύλισμα που λαμβάνεται από το φυτό βανίλια βοηθά να ενισχύσει την ικανότητα του σώματος για να ενυδατώσει και να της δώσει τη δύναμη να αυτοθεραπευτεί. Θα βοηθήσει στην ενίσχυση και διατήρηση υγιούς δέρματος , ενυδατωμένο όλη την ημέρα και τη νύχτα.
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ: Ενυδατώνει και βοηθά στην πρόληψη της ψαλίδας. Κάνει πυκνά μαλλιά.
ΗΛΙΕΛΑΙΟ: Δρα σαν ένα μαλακτικό για να μαλακώσει απαλά το δέρμα.
ΚΑΛΑΜΠΟΚΑΛΕΥΡΟ: Για αποτελεσματική, αλλά ήπια, απολέπιση.
ΚΑΦΕΣ ΑΛΕΣΜΕΝΟΣ:Ήπια συσφίγγει και τονώνει το δέρμα, ελαχιστοποιώντας τους πόρους και αποφολιδώνει απομακρύνοντας το νεκρό δέρμα επιτρέποντας το φρέσκο νέο δέρμα που βρίσκεται από κάτω να αποκαλυφθεί.
ΜΕΛΙ: 100 τοις εκατό καθαρό, ανεπεξέργαστο μέλι είναι γνωστό για τις καταπραϋντικές και ενυδατικές του ιδιότητες για το δέρμα .Μέλι για μαλακτικό μαλλιών
ΠΑΠΑΓΙΑ: Παρέχει εξαιρετικά οφέλη για το δέρμα.
ΠΟΥΡΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ:Πλούσιο σε Βιταμίνες Α & C, Η κολοκύθα περιέχει επίσης απολεπιστικά ένζυμα που βοηθούν στην απομάκρυνση τών κυττάρων του δέρματος και το αναζωογονεί .
ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΣΑΪ: Το πράσινο τσάι είναι φυσικά πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και βοηθά στην καταπολέμηση της γήρανσης που προκαλείται από τον ήλιο, τη ρύπανση και άλλες ελεύθερες ρίζες στο περιβάλλον.
ΣΤΑΦΥΛΟΚΟΥΚΟΥΤΣΕΛΑΙΟ: Ένα προτιμώμενο συστατικό καλλυντικών προϊόντων για κατεστραμμένους και άτονους ιστούς που έχει αναγεννητικές ιδιότητες. Χρησιμοποιείται για καθολική ενυδάτωση του δέρματος. Το λάδι από κουκούτσια σταφυλιού είναι γνωστό ότι μειώνει την εμφάνιση των ραγάδων.
ΥΓΡΟ ΣΑΠΟΥΝΙ: Απαλό καθαριστικό.
ΦΥΤΡΟ ΣΙΤΑΡΙΟΥ:Βοηθά στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της βλάβης από τον ήλιο, την έκθεση στο κάπνισμα και τη ρύπανση. Βελτιώνει την υφή του δέρματος, την παραγωγή φυσικού λαδιού και τις λεπτές γραμμές.
Τα περισσότερα συστατικά μπορούν να βρεθούν στο τοπικό κατάστημα τροφίμων.
ΠΗΓΗ: www.honey.com

Μετάφραση : Μ~Ελένια



Δεν υπάρχουν σχόλια: