Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ ΜΕ ΜΕΛΙ - ΜΕΡΟΣ 2ο

Ακμή*
Οι φυσικές αντιβακτηριδιακές ιδιότητες του μελιού μπορεί να το κάνουν ένα άριστο
καθαριστικό για την ακμή. Απλώστε μια μικρή ποσότητα ακατέργαστου μελιού στην πληγείσα περιοχή, αφήστε το για 10-15 λεπτά και ξεπλύνετε.
Αντιγήρανση
Απολαύστε ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι μια-δυο φορές την ημέρα στην ακατέργαστη μορφή του και αφήστε τα αντιοξειδωτικά του στοιχεία να κρατούν τις ελεύθερες ρίζες μακριά . Κάντε το μέρος του σχεδίου της υγειινής διατροφής σας, είναι μια μεγάλη εναλλακτική λύση για τη σοκολάτα και τα γλυκά. Γιατί να μην το εφαρμόσετε απευθείας και στο δέρμα;

Μαύροι κύκλοι
Πάρτε 1κουτάλι της σούπας ακατέργαστο μέλι και 1 κουτάλι αμυγδαλέλαιο και ανακατέψτε ώστε να έχετε μια λεία πάστα. Χρησιμοποιώντας μια μπατονέτα τρίψτε απαλά λίγο από το μείγμα
πάνω στις μαύρους κύκλους γύρω από την περιοχή των ματιών και χαλαρώστε για 10 λεπτά. Οι
φυσικές ιδιότητες του μελιού θα βοηθήσουν να ξεθωριάσουν οι μαύροι κύκλοι. Αν μπει μέσα στα μάτια , ξεπλύνετε αμέσως.
Έκζεμα*
Οι φυσικές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του μελιού βοηθούν να ηρεμήσει το επιρρεπές δέρμα με έκζεμα, ροδόχρου ακμή και ψωρίαση. Εφαρμόστε ακατέργαστο μέλι στην πληγείσα περιοχή και ξεπλύνετε μετά από 20 λεπτά.
Μαλακτικό μαλλιών
Οι ενυδατικές και μαλακτικές ιδιότητες του μελιού είναι μια μεγάλη εναλλακτική λύση για ένα μαλακτικό (conditioner) , προσθέτοντας λάμψη στα θαμπά μαλλιά. Απλά αναμίξτε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο με 1 κουταλιά της σούπας ανεπεξέργαστο μέλι. Στη συνέχεια εφαρμόζετε με το χέρι για να εξαπλωθεί σε όλα τα μαλλιά σας και αφήστε έως και 30 λεπτά πριν το ξέπλυμα.
Ξανοιχτικό χρώματος μαλλιών
Πολύτιμο για τις φυσικές λευκαντικές ιδιότητες του , το μέλι είναι μια αποτελεσματική λεύκανση για τα μαλλιά. Αναμείξτε 6 κουταλιές της σούπας βραστό ή αποσταγμένο νερό σε 1 κουταλιά της σούπας ανεπεξέργαστο μέλι , εφαρμόστε στα μαλλιά με χτένα . Φορέστε ένα σκουφάκι και αφήστε το μίγμα για μια ώρα πριν το ξέπλυμα . Χρήση ως εβδομαδιαία θεραπεία για ενισχυμένα αποτελέσματα.
Φυσική Αποτρίχωση
Έχει χρησιμοποιηθεί ανά τους αιώνες ως ένα αποτελεσματικό αφαίρεσης τρίχας / αποτριχωτικό
Μπορείτε να κάνετε αυτό το αποτριχωτικό στο σπίτι, για επαγγελματικά αποτελέσματα με ελάχιστο κόστος.
Το μόνο που χρειάζεστε είναι 1 κουταλιά της σούπας μέλι, 3 κουταλιές της σούπας καφέ ζάχαρη, 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού -
Βράζετε μέχρι να βράσει και τελικά να γίνει καφέ και στη συνέχεια αφήστε το να κρυώσει. Ενώ αυτό είναι σε διαδικασία ψύξης προετοιμάστε κάποιες ταινίες βαμβάκι. Μόλις κρυώσει, χρησιμοποιήστε μια ξύλινη σπάτουλα για να εφαρμόσετε το μίγμα στο δέρμα, όπου απαιτείται αποτρίχωση. Τοποθετήστε μια λωρίδα βαμβάκι και τρίψτε την προς τα κάτω και μέχρι να την αισθάνεστε ζεστή και το μείγμα να κολλάει στις τρίχες. Απαλά, αλλά γρήγορα, τραβήξτε το βαμβάκι αντίθετα με τη φορά των τριχών. Επαναλάβετε όπως απαιτείται.
Lip Scrub -Απολέπιση χειλιών
Για σούπερ απαλά για φίλημα χείλη, ανακατέψτε 1κουταλιά της σούπας μέλι με 1κουταλιά σούπας καφέ ζάχαρη και λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού ,απλώστε στα χείλη σας και αφήστε το για 5 λεπτά.
Κατόπιν κάντε ήπια απολέπιση με κυκλικές κινήσεις, στη συνέχεια ξεπλύνετε. Εφαρμόστε κάποιο βάλσαμο χειλιών!
Φυσικό Ενυδατικό
Το μέλι κάνει μια εξαιρετική ενυδατική κρέμα καθώς καταπραΰνει και ενυδατώνει το δέρμα φυσικά . Χρησιμοποιήστε ακατέργαστο μέλι ως μάσκα προσώπου ή προσθέσετέ το σε οποιαδήποτε DIY συνταγή μάσκας προσώπου, και θα απολαύσετε φιλοφρονήσεις για το μαλακό και λείο δέρμα σας.
Θεραπεία για τα νύχια
Μαλακώστε τα πετσάκια σας και ενισχύστε τα νύχια σας. Απλά αναμίξτε 1 κουταλιά της σούπας μηλόξυδο και 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι και απλώστε στα νύχια και τα πετσάκια σας. Ξεπλύνετε με καθαρό νερό μετά από 10 λεπτά.
Ουλές
Η τακτική χρήση του μελιού σε παλιές ή νέες ουλές μπορεί να τις βοηθήσει να ξεθωριάσουν. Εφαρμόστε ένα λεπτό στρώμα και ξεπλύνετε μετά από περίπου 15 λεπτά. Χρησιμοποιήστε το τακτικά.

Όπως συμβαίνει με όλες τις εφαρμογές καλλυντικών, θα πρέπει να προηγηθεί της χρήσης ένα δερματικό τεστ με μικρή ποσότητα για να εξασφαλιστεί ότι δεν έχετε μια αλλεργική αντίδραση.

* Μην εφαρμόζετε σε ανοιχτές πληγές, συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν από την εφαρμογή σε κάθε δερματικό πρόβλημα.


Πηγή πρωτότυπου κειμένου: www.bbka.org.uk - Μετάφραση:Μ~Ελένια


Δεν υπάρχουν σχόλια: