ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΔΕΡΜΑ
ΜΕΛΙ
Σύμφωνα
με τον Κώδικα Τροφίμων και Ποτών <<ως
μέλι
νοείται το τρόφιμο που παράγουν οι
μελιτοφόρες μέλισσες από το νέκταρ των
ανθέων ή από εκκρίσεις που προέρχονται
από ζωντανά μέρη των φυτών ή που βρίσκονται
πάνω σε αυτά (νέκταρ ή εκκρίσεις) ,
συλλέγουν, μεταποιούν, αναμιγνύουν σε
δικές τους ειδικές ουσίες, αποταμιεύουν
και αφήνουν να ωριμάσει στις κηρήθρες
της κυψέλης>>.
Το
μέλι αποτελεί ένα σύμπλεγμα χημικών
ενώσεων. Περιέχει πάνω από 180 ουσίες-στοιχεία
και η χημική του σύνθεση ποικίλλει από
είδος σε είδος.