Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

ΔΕΚΑ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΟΜΟΡΦΙΑΣ & ΥΓΕΙΑΣ

ΔΕΚΑ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΟΜΟΡΦΙΑΣ & ΥΓΕΙΑΣ
 

Από τα παλιά χρόνια η φροντίδα του σώματος είχε ξεχωριστή σημασία, ιδιαίτερα για τις γυναίκες, που χρησιμοποιούσαν φυσικά, απλά αλλά και πολύτιμα υλικά για το σκοπό αυτό. Σήμερα οι πρακτικές αυτές δοκιμάζονται στα εργαστήρια και επιβεβαιώνονται και επιστημονικά τα οφέλη των υλικών αυτών. Διαχρονικά μυστικά για ομορφιά, ως καλλυντικά, για χρήση στο λουτρό , στον αρωματισμό του χώρου, αλλά και στη διατροφή.



1.ΜΕΛΙ

Το Μέλι πολύτιμο στους αρχαίους καιρούς και εξαιρετικό για τη φροντίδα του δέρματος.
Οι γυναίκες από παλιά , το άπλωναν επάνω στο δέρμα τους, μαζί με λάδι, σαν μέρος της τελετουργίας του λουτρού τους.
Το μέλι θρέφει το δέρμα, του προσδίδει μια όμορφη λάμψη και εξαλείφει τις λεπτές γραμμές και ρυτίδες. Είναι φυσικό ενυδατικό, απολεπιστικό και κάνει το δέρμα περισσότερο δεκτικό στις ουσίες των καλλυντικών προϊόντων.
Τονωτικό δέρματος με μέλι
Το μέλι δεν κολλάει όταν χρησιμοποιηθεί πάνω σε υγρό δέρμα!
Απλώστε 1-2 σταγόνες στις πολύ υγρές άκρες των δακτύλων σας και κάντε μασάζ σε υγρό πρόσωπο. Μην ξεπλύνετε. Αφήστε να στεγνώσει. Χρησιμοποιήστε αυτή την τεχνική όποτε έχετε πρόβλημα και θέλετε να απαλύνετε τις λεπτές γραμμές του προσώπου, ή τις κηλίδες .

2.ΒΡΩΜΗ & ΓΑΛΑ
 
Οι γυναίκες της παλιάς εποχής φρόντιζαν το δέρμα τους με αλεύρι βρώμης και γάλα και η Κλεοπάτρα ήταν ξακουστή για τα λουτρά της μέσα σε γάλα (γαϊδούρας). Για να αναβιώσετε την συνταγή της, δοκιμάστε αυτό στο σπίτι:
Πλούσιο λουτρό με γάλα
1 κούπα γάλα σε σκόνη (ιδανικά κατσικίσιο~ υπάρχουν βρεφικά γάλατα στην αγορά)
1 κούπα αλεύρι βρώμης ή νιφάδες
Χτυπήστε τα σε ένα μπλέντερ μέχρι να γίνουν μία λεία σκόνη. Για να χρησιμοποιήσετε το μείγμα σαν απολεπιστικό προσώπου (scrub), πάρτε 2 κουταλιές της σούπας από αυτή τη σκόνη, αφού την ενυδατώσετε με λίγο ζεστό νερό. Απλώστε τρίβοντας απαλά το πρόσωπο και ξεπλύντε. (Επίσης μπορείτε να το προσθέσετε στο νερό του μπάνιου σας.) Τα λακτικά οξέα στο γάλα είναι φυσική πηγή από Alpha Hydroxy Acids (AHA) , που βοηθούν στην καταπολέμηση των σημαδιών της γήρανσης, οι νιφάδες βρώμης μαλακώνουν και με την τριβή με τα χέρια απολεπίζουν το δέρμα.
Σε συνδιασμό αυτά τα δύο συστατικά θα αφήσουν το δέρμα σας απίστευτα απαλό και ευλύγιστο.

3.ΜΥΡΟ
  
Το Μύρο ήταν ένα πολύτιμο αιθέριο έλαιο στην αρχαιότητα. Ξακουστό για την ικανότητά του να απαλύνει το δέρμα και να καταπολεμά τις ρυτίδες. Μπορείτε να απολαύσετε τα πλεονεκτήματα από αυτό το αρχαίο θαύμα, χρησιμοποιώντας το ως σπρέϋ προσώπου, για ενυδάτωση, αναζωογόνηση, και αντιρυτιδική δράση.
Σπρέϋ προσώπου με μύρο
Σε ένα μικρό μπουκαλάκι με σπρέϋ, αναμείξτε καθαρό νερό με 1-2 σταγόνες αιθέριο έλαιο μύρο.
Χρησιμοποιείστε αυτό το σπρέϋ , για να φιξάρετε το μέϊκ απ σας, να αναζωογονήσετε το δέρμα σας κατά τη διάρκεια της ημέρας, να αποκαταστήσετε την υγρασία του και να κάνετε ένα γρήγορο διάλειμμα αντιστρες.


4.ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ ΜΕ ΦΥΣΙΚΑ ΜΕΤΑΛΛΑ

Οι αρχαίες γυναίκες ευφήυραν τα καλλυντικά από ορυκτά και μέταλλα. Χρησιμοποιούσαν σκιές ματιών, πούδρες προσώπου, βαφές για τα μάγουλα και για τα χείλια. Ψάξτε υλικά καλλυντικών από ορυκτά όπως διοξείδιο του τιτανίου (Titanium Dioxide), οξείδιο του ψευδαργύρου (zinc oxide) και μίκα (mica).Καλλυντικά προϊόντα κατασκευασμένα από μέταλλα, μπορεί να είναι καλά για όλους τους τύπους δέρματος και συνιστώνται ακόμη και για το ευαίσθητο δέρμα.
Αποφύγετε φτηνές ουσίες όπως τάλκ και οξειχλωριούχο βισμούθιο (bismuth oxychloride). Τα καλλυντικά σας με φυσικά μέταλλα και ορυκτά , εάν είναι πραγματικά καθαρά, δεν χρειάζονται συντηρητικά όπως τα parabens.


5.ΑΡΩΜΑΤΑ 
 
Οι γυναίκες τους παλιούς καιρούς έκαναν πολύ περισσότερα από το να αρωματίζονται πριν από ένα ρομαντικό βράδυ : αρωμάτιζαν και τα κρεβάτια τους. Τα πιο δημοφιλή αρώματα περιείχαν κανέλα και μπαχαρικά, τα οποία η μοντέρνα επιστήμη επιβεβαιώνει οτι ίσως συνεισφέρουν στο να αυξηθεί η ανδρική λίμπιντο.
Ρομαντικό σπρέϋ για τα σεντόνια σας
Σε ένα καθαρό μπουκάλι με σπρέϋ , τοποθετήστε νερό καθαρό, ιδανικά πηγής, και 3-6 σταγόνες από το αγαπημένο σας αιθέριο έλαιο. Μπορείτε να προσθέσετε και εκχυλίσματα από υλικά αρωματικά της κουζίνας , όπως βανίλια, γλυκάνισο και κανέλα. Ανακινείτε καλά και ψεκάζετε στα κλινοσκεπάσματα.

6.ΑΛΑΤΑ ΜΠΑΝΙΟΥ ΜΕ ΛΙΒΑΝΙ ΚΑΙ ΜΥΡΟ

Το μύρο και το λιβάνι είναι αιθέρια έλαια με ασυνήθιστα αρώματα μπαχαρικών, πλούσια, και ξυλώδη. Απολαύστε ένα ευωδιαστό χαλαρωτικό και ευεργετικό λουτρό.
Tα άλατα της Νεκράς Θάλασσας είναι πολύ ευεργετικά στο δέρμα καθώς βοηθούν στην τόνωση του κυκλοφορικού συστήματος, έχουν θετική επίδραση στις δερματικές αλλεργίες και στη καταπολέμηση των ρυτίδων.
Όσοι γνωρίζουν τις ευεγερτικές ιδιότητες των αλάτων Epsom τα χαρακτήρισαν πανάκεια.
Η μαγειρική σόδα, για ένα αποτοξινωτικό και καταπραϋντικό μπάνιο, για πιο λείο και καθαρό δέρμα.
Βασική συνταγή:
3 κούπες άλατα θαλασσινά (άλατα Νεκράς θάλασσας ή κοινό θαλασσινό χοντρό αλάτι)
1,5 κούπα άλατα μαγνησίου (Epsom salts)
1/2 κούπα μαγειρική σόδα
Αιθέρια έλαια μύρο & λιβάνι
Αναμείξτε σε ένα σκεύος τα άλατα και τη σόδα και προσθέστε από 3 σταγόνες αιθέρια έλαια μύρο και λιβάνι , ή τόσες ώστε το μείγμα να είναι επαρκώς αρωματισμένο. Μπορείτε αν επιθυμείτε πιο γλυκειά μυρωδιά να προσθέσετε και αιθέρια έλαια λεβάντας ή πορτοκαλιού ώστε να μετριάσετε τους καπνιστούς, αρωματικούς τόνους των μπαχαρικών. Αναμείξτε καλά και τοποθετήστε το μείγμα σε ένα δοχείο με καπάκι. Ρίξτε μια κούπα μείγματος αλάτων στο ζεστό νερό της μπανιέρας σας .


7.ΞΥΔΙ

Το ξύδι ήταν κοινό όσο το κρασί στους παλιούς καιρούς και διαφορετικές ποικιλίες φτιάχνονταν με την προσθήκη βοτάνων. Το ξύδι έχει την ικανότητα να επιβραδύνει την απορρόφηση των υδατανθράκων και υποστηρίζει τη σταθεροποιηση του σακχάρου στο αίμα. Επίσης συνεισφέρει σε μια σταδιακή απώλεια βάρους.
Τονωτικό ρόφημα με ξύδι
Πάρτε δυο κουταλιές φαγητού πριν από το γεύμα, δύο φορές την ημέρα. Δοκιμάστε το ξύδι με βατόμουρο , πολλοί θεωρούν οτι έχει καλύτερη γεύση από το μηλόξυδο.
 

8.ΚΑΝΕΛΑ

Η μοντέρνα έρευνα μας λέει οτι το να καταναλώνετε κανέλα παίζει ρόλο στην εξισορρόπηση του σακχάρου στο αίμα. Προσθέτοντας συμπληρώματα με κανέλα στη δίαιτά σας κάθε ημέρα μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση του μεταβολισμού της γλυκόζης, να αποτρέψει τις εξάρσεις του σακχάρου του αίματος, να βελτιώσει τα επίπεδα της χοληστερίνης, και να βοηθήσει το σώμα σας να επιστρέψει στο φυσιολογικό του βάρος.

Η προτεινόμενη δόση είναι το ισοδύναμο από ένα κουταλάκι του γλυκού την ημέρα. Τα συμπληρώματα διατροφής είναι ένας βολικός τρόπος λήψης κανέλας κάθε μέρα, και είναι προτιμότερα γιατί, το να σκορπίζετε κανέλα πάνω στην τροφή σας, ίσως να μην είναι τόσο αποτελεσματικό, μια και το σάλιο λένε οτι περιέχει ένα υλικό επιβλαβές για την κανέλα.Στην πραγματικότητα, η κανέλα αναστέλει την λειτουργία των σιελογόνων αδένων. Αν θέλετε να πάρετε περισσότερη ποσότητα , να βράσετε κανέλα σε νερό να πιείτε το αφέψημα αυτής αφού το σουρώσετε πρώτα. Και αυτό γιατί τα ευεργετικά της συστατικά είναι όλα υδατοδιαλυτά.


9.ΦΥΣΤΙΚΙΑ ΑΙΓΙΝΗΣ (PISTACHIOS)

Τα φυστίκια και τρώγονταν και χρησιμοποιούνταν σε φροντίδες του δέρματος στους αρχαίους καιρούς.
Σήμερα ξέρουμε οτι είναι πλούσια σε καροτονοειδή, τα φυτικά θρεπτικά συστατικά τους μπορεί να βοηθήσουν γιατί μπλοκάρουν το ηλιακό φως που εισερχόμενο προκαλεί ερεθισμό στο δέρμα, κάτι που δημιουργεί σταδιακά ρυτίδες. Σαν επιπρόσθετο κέρδος δύο κουταλιές της σούπας φυστίκια περιέχουν περισσότερες φυτικές ίνες από μισή κούπα σπανάκι και την ίδια ποσότητα από ένα πορτοκάλι ή ένα μήλο. Περισσότερες ίνες σημαίνει οτι θα μείνετε χορτάτοι για πολύ περισσότερο χρόνο, πράγμα που βοηθάει στον έλεγχο της όρεξης.
Καταναλώστε δύο κουταλιές της σούπας την ημέρα φυστίκια Αιγίνης, προτιμότερο ωμά. 
 

10.ΛΙΝΑΡΟΣΠΟΡΟΣ

Τις παλιές ημέρες το λινάρι ήταν μια κοινή πηγή τροφής και υλικό για τα λινά υφάσματα. Σήμερα οι ερευνητές πιστεύουν οτι τα ωμέγα3 λιπαρά οξέα, μπορεί να βοηθήσουν στην εξισορρόπηση της λεπτίνης στο σώμα, πράγμα που βοηθάει στην απώλεια βάρους και στην καύση του λίπους πιο αποτελεσματικά. Επειδή ο λιναρόσπορος είναι τόσο πλούσιος σε φυτικές ίνες, μπορεί να βοηθήσει να κρατήσετε σταθερό το σάκχαρο στο αίμα σας και να αποφύγετε τις υπογλυκαιμικές κρίσεις του αίματος. Βοηθάει εξαιρετικά και στη σωστή λειτουργία του εντέρου σας.
Λήψη μια ή δύο κουταλιές λιναρόσπορου την ημέρα. Για μέγιστη ωφέλεια και γεύση, αγοράστε ένα μύλο του καφέ και ολόκληρους σπόρους λιναριού, και αλέστε μικρή ποσότητα σπόρων κάθε πρωί για να προσθέσετε στα δημητριακά σας, στο τοστ ή στο πρωϊνό σας. Επειδή τα έλαια που περιέχει οξειδώνονται γρήγορα προτιμήστε να τον αλέθετε και να τον καταναλώνετε άμεσα.


*Οι πληροφορίες είναι για ψυχαγωγικούς σκοπούς μόνο, και δεν υποκαθιστούν ιατρική συμβουλή.
Κείμενο: Μ~Ελένια

Δεν υπάρχουν σχόλια: